PATU-vedenpehmennysaineKotimainen patentoitu pinta-aktiivinen aine

PATU Vedenpehmennysaine on uudentyyppinen veden pintajännityksen poistamiseen kehitetty orgaanisten pinta-aktiivisten  aineiden seos, joka perustuu Professional Fain Cleaner Products teknologiaan ja patentoituun Fain erikoistensidiseokseen. Tuote ei sisällä natriumsuoloja, saippuoita, liottimia eikä alkoholeja. Sen ydinosa on biologisesti helposti hajoava (OECD 301E/1992), ihoa ärsyttämätön (AISE/1999) sekä silmiä/limakalvoja ärsyttämätön (OECD 405/2006)

PATU Vedenpehmennysaineen ansiosta sammutusveden pintajännitys alenee merkittävästi, jolloin vesi tunkeutuu tehokkaasti syvälle palavaan materiaaliin.

PATU Vedenpehmennysaineen käyttö on taloudellista, sillä sen ansiosta säästyy huomattava määrä sammutus- tai kasteluvettä. Veden säästö voi olla jopa 60 % kohteesta, materiaaleista ja tekniikasta riippuen. Tuotteen käyttö säästää aikaa ja energiaa sekä vähentää merkittävästi valumien syntymistä.

PATU Vedenpehmennysaine on täysin veteen liukeneva. Se on helposti ja nopeasti hajoava, EU:n ympäristönormit täyttävä ekologinen tuote. Koska tuotteessa ei ole lainkaan saippuaa, se liukenee ja hajoaa ongelmattomasti myös kylmissä olosuhteissa. PATU Vedenpehmennysaine ei myöskään kerrytä suola- tai kalkkisaippuakerroksia vesistöön, maaperään tai pohjasedimentteihin eikä se vaurioita juuristoa eikä pintakasvillisuutta. Aine helpottaa veden imeytymistä myös vettä hylkiville pinnoille ja maaperään.    

KÄYTTÖALUEITA:
PATU Vedenpehmennysaine on tarkoitettu veden pintajännityksen alentamiseen erilaisissa sovellutuksissa ja laitteissa. Tuote soveltuu myös sammutusveden lisäaineeksi sekä huokoisten materiaalien, kuten tuhkan, hiilen, kuonan, maa-ainesten, kasvualustojen ja viheralueiden koneelliseen tai käsin tapahtuvaan kasteluun. Sitä voidaan käyttää myös tulva- ja sadevesien synnyttämien lammikoiden tehokkaampaan imeyttämiseen maaperään.

ANNOSTUS:
Sammutusveteen:     n. 1:  500   (0,2 %), esim.   500 l vettä + 1,0 l  PATU Vedenpehmennysainetta.
Kasteluun:               n. 1:1000   (0,1 %), esim. 1000 l vettä + 1,0 l  PATU Vedenpehmennysainetta.

TUOTTEEN pH: neutraali                                  

OMINAISPAINO/TIHEYS:  Tiheys n. 1.0

SISÄLTÄÄ:  
Anionisia ja ionittomia tensidejä  alle 5 %
Säilöntäainetta            +
Hajustetta                   – 
Väriainetta                  –

PAKKAUSKOOT:
– 10 litran kanisteri
– 20 litran kanisteri
– 200 litran tynnyri
– 1000 litran kierrätyskontti