HNE HiPress Vario 10 litraa ”CAFS”Saksalainen HNE Technology AG on valmistanut kannettavia korkeapainenestesammuttimia jo vuodesta 1996. Laitteille myönnettiin käsisammuttimia koskeva EN 3 -hyväksyntä jo vuonna 1998, ensimmäisenä lajissaan. Ne myös patentoitiin vuonna 1999.

Laitteet ovat ammattipalomiesten suunnittelemia, ja siten myös suunniteltu ammattikäyttöön. 10 litran sammutuslaite sopii mitoiltaan hyvin paloautoon käsisammuttimen sijaan. 34 barin työpaineella ja erikoissuuttimella saavutettu pieni pisarakoko aikaansaa tarkan ja tehokkaan sammutussuihkun.

Yrityksen kaksi päätuoteryhmää ovat HiPress ja HiCAFS, joista molemmista löytyvät säiliökoot 6, 10 sekä 50 litraa. HiCAFS-laitteissa syötetään vaahtonesteen sekaan myös paineilmaa (Compressed Air Foam System), jolloin vaahdosta saadaan hyvin tarttuvaa ja vähemmän leviävää.

Valikoiman uutuus on HiPress Vario 10, johon on yhdistetty molemmat tuotteet. Käyttötapa (HiPress tai HiCAFS) on helposti vipua kääntämällä vaihdettavissa, vaikka kesken sammutustyön. Myös sammutussuihkun muoto on säädettävissä tarkasta pitkän kantaman suorasta suihkusta leveämpään. Suoralla suihkulla sammutteen kantama on jopa 16 m eteen-, ja 10 m ylöspäin. Hajasuihkulla puolestaan saavutetaan jopa 63 sek. toiminta-aika.

Laitteen painoa on kevennetty käyttämällä sisältä pinnoitettua alumiinisäiliötä, laite voidaan varustaa myös selkäreppumalliksi. Paineilmahengityslaitetta käytettäessä hengitysilmapullo saadaan kiinnitettyä myös reppuun.

Laite on EN3-hyväksytty useilla eri nestevaihtoehdoilla, kuten pelkkä vesi, vesi + kalvovaahtoneste tai valmiit vaahtonestesekoitukset. Parhaimmillaan saavutetaan jopa paloluokka 55 A / 233 B. Säiliön uudelleentäyttö vie ainoastaan 2 min. Jokaisella laitteella voidaan sammuttaa turvallisesti myös sähköpaloja 1000 V asti (ilman suuttimen vaihtoa). Alin käyttölämpötila on -25 astetta.